HOME

ACUPUNCTUUR

KLACHTEN

BEHANDELING

KOSTEN

ACUPUNCTURIST

LOCATIE, CONTACT

LINKS


Hoe verloopt een Toyohari behandeling?

Tijdens het eerste consult wordt uitgebreid uw klacht en de overige relevante informatie besproken. Dan volgt het lichamelijk onderzoek. De algehele toestand en de balans tussen de meridianen worden beoordeeld, onder andere door het voelen van de pols en de buik. Locaal wordt uw klacht onderzocht. Bij de algemene basisbehandeling wordt de energie in het hele lichaam gebalanceerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zeer lichte naaldtechnieken. Het effect van de techniek wordt afgelezen aan de pols. Dit is de basis van de behandeling. Het brengt uw gehele lichaam meer in balans en daardoor verminderen of verdwijnen ook uw klachten. Dit wordt ook wel de “root-treatment” genoemd (“root” = wortel, de basis). Soms is alleen de root-treatment al voldoende bij een behandeling. Regelmatig worden daarna aanvullend één of enkele andere technieken gedaan die meer locaal op de klacht gericht zijn. Deze technieken worden “branch-treatments” genoemd (“branch” = tak, dat wat er bij komt). Hier zijn diverse technieken mogelijk, met naalden en/of met moxa. Bij Toyohari worden verschillende soorten naalden gebruikt. Naalden die al dan niet in de huid gestoken worden. Verschillende soorten metaal: staal, zilver, cobalt, goud, brons. Verschillende diktes en lengtes. Soms worden bij een branch-treatment enkele zeer dunne naalden in de huid geprikt. Deze naaldtechnieken zijn ook niet of nauwelijks pijnlijk.


Moxa zijn de gedroogde vezeltjes van de plant Artemisia (Nederlandse naam: Bijvoet). Van moxa worden zeer kleine (1 à 2 mm) kegeltjes gedraaid (“okyu”), of wat grotere kegels (1,5 à 2 cm, “chinetsokyu”), die op de huid geplaatst worden en dan aangestoken, en vervolgens snel gedoofd en verwijderd worden. Het geeft dus een warmteprikkel. “Okyu” geeft een klein, kortdurend, licht “prikje” van warmte, zeer lokaal. “Chinetsokyu”, de grotere kegels, worden al van de huid af gehaald wanneer ze voor ongeveer een derde opgebrand zijn; die geven een zeer milde, oppervlakkige warmteprikkel over een iets groter gebiedje. In Japan zijn er therapeuten die alleen maar “okyu” gebruiken, geen naalden. Het is eigenlijk op zichzelf al een volwaardige therapie. Soms wordt er moxa op de naald gebrand.

Na de behandeling voelen patiënten zich vaak wat doezelig, lekker ontspannen. Vaak is de klacht dan al verminderd. Soms duurt het wat langer tot de klacht minder wordt. Dit is per klacht en per patiënt verschillend. In het algemeen reageren acute klachten eerder op de behandeling dan klachten die al maanden of jaren bestaan. Echter ook bij chronische klachten helpt acupunctuur vaak verrassend goed!

Duur van de behandeling:

Een consult duurt 45 à 60 minuten. Het eerste consult duurt meestal wat langer.

Bij kinderen t/m 6 jaar duurt een consult 20 à 30 minuten.

KvK nr. 01157265

AGB-codes 84023316 (zorgverlener) en 84(0)54677 (praktijk)

DISCLAIMER© 2013 D. van der Kamp